На ден 19.09.2019 година свечено обележан Денот на пензионерите во нашата установа. По тој повод пензионерскиот хор Сирма Војвода допринесе во прославата со нивни настап од игри и песни. 

На ден 27.06.2019 според нашата програма се реализира патување до нашиот бисер, Охридското Езеро, Калиште Струга, каде нашите штитеници имаа прилика да уживаат и одморат покрај убавините на нашиот бисер. Повеќе од фотографиите во прилог...

Со цел подобрување на условите во нашата установа за нашите штитеници, во собите на прозорците се поставени венецијанки, како и направена е замена на плочките во кујната. 

Хуманитрна помош за штитениците во Домот за стари лица „Сју Рајдер“ достави невладиното еколошко здружение „Еко жена“ од Битола. Членките на оваа организација, од средствата издвоен од членарината, во Старскиот дом донираа...