Со цел подобрување на условите во нашата установа за нашите штитеници, во нашиот дом се вградени сензорски врати за што полесно движење на нашите корисници.

Na 09.12.2019 година во нашата установа свечено се обележа големиот празник Св. Ѓорги, патрон на нашиот дом. Благодарејќи на нашите вработени кои се погрижија за богатата посна трпеза уште еднаш свечено го прославиме празникот. По повод празникот нашиот дом го посетија бројни гости, наши соработници, подржуваци на нашата установа на кои уште еднаш ја користиме приликата да им заблагодаривме за нивната подршка.

На ден 24.02.2020 во нашата установа во соработка со Центарот за јавно здравје од Битола се оддржа предавање на тема "Остеопороза".

На ден 05.12.2019 во нашиот дом во посета беше министерката за труд и социјална политика Мила Царовска, која оствари контакт со штитениците од нашиот дом.