На ден 17.05.2019 со цел подобрување на условите за престој на нашите штитеници, Домот за стари лица Сју Рајдер наваби нови душеци за сите легла во домот. 

На ден 25.04.2019, учениците со нивната наставничка Јасмина од О.У. Др.Трифун Пановски се погрижија за бојадисувањето на велигденските јајца со нашите корисници, насмеани и здружени.

По повод велигденските празници на ден 26.05.2019 мал концерт во нашата установа имаше АФ Плетенка за нашите штитеници.Им благодариме од срце.

На ден 19.04.2019 во напиот дом во работна посета го посети истражувачкиот тим на Стоматолошкиот факултет при У.К.И.М. Скопје, на чело со Проф.Др.Гордана Ковачевска и нејзиниот тим на соработници.