Na 09.12.2019 година во нашата установа свечено се обележа големиот празник Св. Ѓорги, патрон на нашиот дом. Благодарејќи на нашите вработени кои се погрижија за богатата посна трпеза уште еднаш свечено го прославиме празникот. По повод празникот нашиот дом го посетија бројни гости, наши соработници, подржуваци на нашата установа на кои уште еднаш ја користиме приликата да им заблагодаривме за нивната подршка.

На ден 03.12.2019 година во нашиот дом се одбележа „Неделата на волонтерство“. Проект поддржан од Општина Битола „Волонтирај прогресирај“. Присутни членовите на Сфера интернационал во друштво со нашите штитеници.Дел од атмосферата можете да погледнете од нашите фотографии.

На ден 05.12.2019 во нашиот дом во посета беше министерката за труд и социјална политика Мила Царовска, која оствари контакт со штитениците од нашиот дом.

На ден 29.11.2019 година во посета на нашиот дом ни беа членовите на Академијата за боречки вештини ЗА НЕД ДО Битола, им благодариме за прекрасната дружба.