На ден 05.04.2019 год. во нашиот дом по повод 7-ми април Ден на здравството во соработка со Центарот за јавно здравје од Битола, беше оддржано Предавање на тема „Остеопороза-тивок убиец“.

На ден 27.02.2019 година предавање на тема „Депресија“ одржа стручниот тим за здравствено просветување на Центар за јавно здравје. Им благодариме за соработката.

Прекрасен ден исполнет со многу љубов, насмеани лица, среќа и радост. Голема благодарност до Ц.П.Л.И.П „Порака“ - Битола за нивната дружељубивост. Благодарност до Ротаракт клуб Битола за нивното внимание на нашите кориснички по повод денот на жената 8 ми Март. Повече од сликите во прилог

“Заедничка Алтернатива“ заедно со невладините организации“22 Нентори“ и Зур “Македонски ракотворби“, со поддршка на јавните битолски претпријатија: “Комуналец“, “Водовод“, “Нискоградба“, “Пазари“ и синдикатот на РЕК “Битола“ по повод Божикните празници го посетија домот за згрижување на стари лица “Сју Рајдер“.