На ден 15.11.2019 година во нашиот дом во соработка со Центарот за јавно здравје Битола за нашите штитеници направија кратко предавање на тема „Шекерната болест тивок убиец“. Благодарност за соработката со Ц.Ј.З.Битола.

На ден 22.10.2019 година, во склоп на нашата годишна програма со нашите штитеници е направена посета на градот Струга и манастирот во с. Калишта.

Во организација на Софам на 03.11.2019 година се реализираа традиционалните фолклорни смотри за Западниот регион, овој пат во Битола, во големата сала на Центарот за култура. Во склоп на нашата програма заедно со нашите штитеници имаја прилика да уживаат во целовечерниот концерт. 

На ден 18.10.2019 во посета на нашата установа ни беа учениците од Средното општинско училиште,  Гимназија Јосип Броз Тито и Државното музичко училиште, под раководство на г-ѓа Весна Жоглева кои за нашите штитеници приредија кратка културно уметничка програма.