На ден 18.03, од Здружението на пензионери Битола за нашата установа донираа 100 креветски чаршафи за потребите на нашата установа. Упатуваме голема благодарност до нив како и до хорот „Сирма Војвода“ кој донесе радост и пријатно расположение кај нашите корисници.

Денес ги покажавме нашите бои и го поддржавме денот и месецот на ретките болести.
Голема благодарност за соработката до директорката на ООУ ,,Гоце Делчев" Битола Наташа Ставревска, учениците и вработените , за прекрасната работилница која заеднички ја реализиравме.

Градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски, денес ја посети јавната општинска установа Дом за стари лица „Сју Рајдер“, каде во тек се работни активности за инсталација на 30 соларни панели.

По повод православната нова година и празникот Обрезание Господово и Свети Василиј Велики во нашата установа го празнувавме Стара нова година. Во прилог фотографии од празнувањето.