Овој голем ден после причестувањето го поминавме заедно со Унијата на жени, Унијата на ветерани, Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ Битола, пратеници и советници од Советот на општина Битола.

По повод големито христијански празник во нашата установа, за нашите штитеници се одржа велигденска работилница.

Вино и парченце поскура што им се дава на христијанските верници при обред на причестување, како симбол на телото и крвта на Исус Христос и последната вечера со апостолите.

По повод 7-ми април Светскиот ден на здравјето во нашата установа беше реализирано предавање за корисниците од страна на Центарот за јавно здравје Битола и д-р Тодоровски Јован на тема: Кардиоваскуларни заболувања и правилна исхрана.